FILIFJONKAN SOM TRODDE PÅ KATASTROFER

SKOTTES MUSIKTEATER presenterar stolt
Tove Janssons
FILIFJONKAN SOM TRODDE PÅ KATASTROFER

Filifjonkan behöver verkligen en vän.
Hon behöver någon att prata med, om katastrofen, stormen som hon känner är i antågande. Hon har väntat på den länge nu, och just detta att den ännu inte inträffat är precis vad som gör det ännu mer sannolikt att den snart kommer att äga rum! Men Filifjonkans väninna, Gafsan, visar sig vara sällsynt oförstående. Eller är det så att allt tal om faror och katastrofer faktiskt skrämmer henne också?

Filifjonkan som trodde på katastrofer är ett kammardrama för barn, i det lilla formatet, men som rymmer teman och djup av det stora formatet. Pjäsen är rik på undertext och dramatiska spänningar; under ytan pågår en kamp om vilken inställning en ska ha i livet, döden, existensen.
Är det bättre att måla fan på väggen och förvänta sig det värsta för att slippa bli överraskad, eller ska man våga stå i stormens öga och ta vara på förändringens möjligheter? Här finns också mycket humor, en berättelse om sann vänskap och om att våga släppa taget.


  • Rekommenderad från 5år
  • Speltid: Ca 40 minuter

Info

Producerad i särskilt samarbete med Colombine Teaterförlag (www.colombine.se) och Agency North Ltd (www.agencynorth.com) ©Moomin Characters™

Text Tove Jansson
Manus Lucia Cajchanova
Regi Hugo Emretsson
Scenografi Per Nilsson
Kostym Carina Grundström
Mask Cajsa Jackson
Ljus & Teknik Björn Arnell
Foto Britt Mattsson
Medverkande Sara Fridholm & Mats Jadin
Musik Sara Fridholm & Mats Jadin