Den lilla mullvaden som ville veta vem som hade bajsat på hans huvud

Ett humoristiskt detektivmysterium tillika en formidabel bajskavalkad

Allt började en morgon när den lilla mullvaden stack upp huvudet ur sin håla för att se om solen hunnit upp. Något brunt och avlångt kom nerdimpande och landade rakt i huvudet på honom. ”Det var det fräckaste!” morrade mullvaden. ”Vem var det? Och rakt i huvudet på mig.” Han frågade duvan som just flög förbi: ”Är det du som har gjort det här?” ”Nej, hur kan du tro det? Jag gör såhär” sa duvan och släppte en vit, lös klick på marken. Då såg mullvaden att det inte var duvan…

2017 års ALMA-pristagare Wolf Erlbruch har illustrerat den mycket populära boken ”Det var det fräckaste!” skriven av den tyske barnboksförfattaren Werner Holzwarth. Skottes Musikteater är otroligt stolta över att få erbjuda er möjligheten att se en skrattfylld föreställning baserad på den norska dramatiseringen ”Den lille muldvarpen som ville vite hvem som hade baejset på hodet hans” av Tine Thomassen.

Pjäsen blir till ett vandringsdrama där mullvaden ilsket går runt till en mängd egensinniga djur i jakten på vem som gjorde det. Djuren bevisar sin oskuld i tur och ordning genom att släppa konkreta bevis. Föreställningen rymmer mycket musik och den framförs naturligtvis live på sedvanligt Skottes-vis. All musik är komponerad av vår egen Ove Zacco Andersson.


  • Rekommenderad från 5år
  • Speltid: 45min

Vid frågor och/eller bokning, kontakta vår producent Pia Edström på: producenten@skottesmusikteater.com

Regi: Hugo Emretsson

Medverkande: Kalle Zerpe, Marie Skönblom och Ove Zacco Andersson

Musik: Ove Zacco Andersson

Scenografi: Hugo Emrettson

Kostym, mask och attributör: Maria Fedko

Tekniker och dekorbyggare: Björn Arnell

Producent: Pia Edström

Teaterförlag: Nordiska ApS - Köpenhamn