ZEBRASTIANS BANAN

Zebrastians Banan  
premiär 14 september! 


Zebrapojken Zebrastian hittar en mycket oväntad banan på savannen, men kan inte skala den (hovar är bra till mycket, men inte det), så han vänder sig till grannen Apa. Men Apa håller på med viktiga funderingar, så han står inte till tjänst. Då går Zebrastian vidare till Lejon och ber henne säga åt Apa att skala bananen. Hon uppger att hon har fullt upp, så Zebrastian får gå vidare till Buffel, till Krokodil, till Flodhäst, till Elefant, som alla känner sig förhindrade. Till slut vänder det på ett oväntat sätt, och en hel kedjereaktion sätts igång som leder till den önskade upplösningen.

Zebrastians banan är en dramaturgisk och scenografisk skapelse av Skotteveteranen (sedan 1980) Hans Kellerman, baserad på hans son Daniels sagoberättelse, i sin tur en parafras på katten-på-råttan-motivet. 

Hans Kellerman har gjort illustrationer till en bilderboksversion av Zebrastians banan i form av en handtryckt litografiutställning 2018 och arbetar vidare med en dockteaterversion i den personliga stil som präglat hans rad av Skottesproduktioner: egensinnigt byggda dockor och teatermekanismer, långt från det digitala. 

Ett handdrivet, turné-anpassat teatermaskineri med vridscen och transportband skapar ett spännande scenrum för de mekaniska antropomorfa dockdjuren. 

 


  • Rekommenderad från 4år
  • Speltid: Ca 30 minuter


Vid frågor och/eller bokning, kontakta vår producent Elin Åström på:

elin@skottesmusikteater.com